Special Operations Air Land Integration

Het Special Operations Air Land Integration element heeft als doel effecten te creëren op een objectief, door het combineren van Air en Land spelers.

Which are the effects SOALI can create?

Deze effecten kunnen gaan van een laser geleide vliegtuigbom, de verkenning en het markeren van een landingszone voor een helikopter in functie van een medische evacuatie of het gebruik van een onbemande drone om de grondcommandant info en inzicht te verschaffen over een bepaald gebied.

Added value

Gebaseerd op het profiel van een operator leveren zij een grote technische meerwaarde, om in steun van een aanvalselement, een verkenningselement of een kolonne voertuigen in de woestijn te kunnen opereren.

Qualifications

Alle SOALI-leden moeten Joint Terminal Attack Controller (JTAC) gekwalificeerd zijn. Een JTAC stuurt de actie van gevechtsvliegtuigen tijdens de Close Air Support en andere aanvallende luchtoperaties, eventueel vanuit een vooruitgeschoven positie. Engelse taalvaardigheid is noodzakelijk. Alle SF-teams hebben een JTAC-operator, maar niet in een exclusieve functie.